AUTI

Automobil  je motorno vozilo s karoserijom raznih  oblika postavljenom na dvjema osovinama  s četirima kotačima ,  većinom se koristi za prijevoz putnika. Osim sjedala razvoj današnjih automobila je počeo 1886 godine u Njemačkoj Prvi automobil je konstruirao i napravio Karl Benz, 3.srpnja 1886. 

 

Iphone 6

Težina i dimenzije:

 • Visina: 138,1 mm
 • Širina: 67,0 mm
 • Dubina: 6,9 mm
  • Težina: 129 grama

Napajanje i baterija:

 • Ugrađena punjiva litij-ionska baterija
 • Punjenje spajanjem USB priključka u računalo ili adaptera za napajanje
 • Vrijeme razgovora: do 14 sati preko 3G mreže
 • Vrijeme na internetu: do 10 sati na 3G, do 10 sati na 4G LTE, do 11 sati na Wi‑Fi vezi
 • Reprodukcija HD videozapisa: do 11 sati
 • Reprodukcija zvuka: do 50 sati
 • Vrijeme mirovanja: do 10 dana

KAMIONI

Kamion ili teretno vozilo je motorno vozilo veće od kombija, a služi za prijevoz većih količina tereta u cestovnom prometu.

Kiper je kamion koji se koristi u građevinske svrhe, iza vozačke kabine se nalazi prostor (tzv. sanduk) koji je pričvršćen na njegov stražnji dio i po potrebi se može ukositi (u smjeri osi kamiona ili u smjeru okomitom na os kamiona) kako bi se iz nje ispraznio teret. Naziv dolazi od njemačke riječi “kippen

 • Cisterna je kamion koji ima mogućnost prijevoza tekućih i rasutih tereta npr. naftinih derivata, vode, mlijeka i ostalog.
 • Šleper ili tegljač je vozilo koje za sobom vuče jednu ili više poluprikolica, a koristi se za prijevoz velike količine robe

Vepar

Masa im varira ovisno koje je godišnje doba i može prijeći 300 kg kod mužjaka – vepra, dok ženke mogu biti teže od 150 kg. Ženke postaju spolno zrele s 10 mjeseci, a mužjaci nekoliko mjeseci kasnije.

Međutim, ne pare se prije navršenih 18 mjeseci, osim ako nije došlo do poremećaja prirodne ravnoteže. Zubi, očnjaci, su tako postavljeni u vilici da se donji, očnjaci, uvijek preklapaju s gornjim zubima. Na taj način zubi se oštre.

Rukomet

Rukomet je ekipni šport s loptom, u kojem se natječu dvije momčadi s po 7 igrača (6 igrača u polju + 1 golman) na svakoj strani, Osnovni cilj igre jest loptom pogoditi označeni prostor gola. Lopta se između igrača dodaje rukama slično kao u košarci, ali s nešto manjom loptom te uz drugačija pravila vođenja lopte .

Odbojka

Odbojka je sport s loptom u kojem se dvije suparničke momčadi natječu na terenu s razapetom mrežom na sredini. Cilj igre je prebaciti loptu preko mreže u protivničko polje na način da je protivnik ne uspije održati u zraku i vratiti natrag preko mreže na dozvoljen način prije nego li padne na teren.

Odbojka je sport koji obiluje brzinom i svestranim pokretima tijela pa se od igrača očekuju brze reakcije, sabranost i trenutna snalažljivost. Osobito je važno da igrači budu dobro zagrijani i trenirani. Važno je da igrači igraju složno .

Tenis

Tenis je sportska igra u kojoj se pomoću reketa i loptice dva ili četiri igrača nadmeću na označenom terenu.Osnovni cilj igre je reketom uputiti lopticu preko mreže na stranu protivnika na takav način da je protivnik ne uspije vratiti prije nego li loptica drugi puta padne na zemlju. Poen se osvaja ako protivnik ne uspije vratiti lopticu koja je pala u njegov dio terena, ili ako protivnik lopticu uputi na način da prvim dodirom sa zemljom ne uspije pogoditi unutar označenoga  terena.

Rukomet

Rukomet je ekipni šport s loptom, u kojem se natječu dvije momčadi s po 7 igrača (6 igrača u polju + 1 golman) na svakoj strani, osnovni cilj igre jest loptom pogoditi označeni prostor gola. Lopta se između igrača dodaje rukama slično kao u košarci, ali s nešto manjom loptom te uz drugačija pravila vođenja lopte.